Dancing in the dark,

Kvällen blev rätt bra ändå, träffade Tiffany och hennes två vänner på Steve's. Beställde en stor färskpressad apelsinjuice, c - vitamin kick. Efter det hejade jag på Belinda som satt på Mocka och sedan träffade jag Miafia, hon köpte mat på Burger King och sen har vi suttit hemma hos mig och bara pratat om allt mellan himmel och jord. Kul att vi hann ses en gång innan jag lämnar Linköping.

Endlessly she said,

Kört mixpass på Studio Fitness idag; afrikansk dans, step och styrka. Jag älskar danspassen, men afrikansk dans, är inte min favorit alls. Dagen har runnit iväg, läst lite, plockat lite, gjort lite mat ja vardagliga ting. Kanske ska ta en fika med Tiffany och hennes vän snart. Får se, är ärligt lite ledsen idag och jag vet inte riktigt varför. Inget kan ändra på det, det bara känns så. Så fick rådet, att lämna min lägenhet, se lite folk och inandas lite frisk luft. Bra idé ja kanske?

Har ni någonsin känt som att ni inte riktigt vet vart ni ska ta vägen? Det känns lockande att krypa ihop i sängen till en liten boll, men samtidigt vet ni att ni får kvävningskänslor av det och bara vill ut, bort.

På Söndag ska jag ut och fira Rebecca som fyller år, hihi, vad de växer upp snabbt. Jag är ett stort fan av barnkalas. Att jag är bjuden är en riktig ära. Har fått order att ta med mig badkläder för att inviga deras pool.

I övrigt tumlar det runt i mitt huvud av LRA, MBL, LAS och ja, you catch my drift.

C2,

Förnöjt har jag avnjutit min goda middag bestående av; gröt, ägg och knäcke. Näringsfattigt? Ja, sämst! Snabbt att tillaga? Där skon klämde. Mätt? Absolut. Men imorgon ska jag satsa på något lite mer aptitretande och nyttigt.

Sovit bort halva dagen känns det som, blir alltid så dagen efter. Är som att befinna sig i ett vakuum. Dagen är helt upp och nedvänd.

Klippt och slingat håret på C2 och köpte ett glanssprej från Tigi på hårvårsbaren. Min frisör rekommenderade det och eftersom de själva inte hade det i sitt sortiment, så tyckte jag att det inte enbart kunde vara ett säljtrick. Jag känner mig väldigt fräsch i håret, toppade två cm ungefär. Lovade dyrt och heligt att sluta rycka av mitt underhår, hon sa att ifall jag gör det så kanske det har växt ut så pass mycket att jag får upp det i en tofs, om ett år.

Så nu är det kampen mot att rycka av mig håret. Försökt brainstorma; När jag pluggar kan jag ha en vante på ena handen? En plastpåse kanske? Stressboll? Sätta upp håret i en tofs med triljoner hårspännen?

Slingorna blev förresten jättefina, älskar dem! Bästa frisören i Linköping. :)

Sommarvibbar,

Hoho, varm dag idag, skönt! Äntligen lite sommarvibbar. Jobbar nu och har gjort det hela dagen, bl.a. oljat in en altan, blev rätt tjusigt måste jag medge. Nästa vecka fick jag hoppa in på torsdagen! Kul för vi ska se Takida och Europe konserten, inte riktigt vad jag lyssnar på annars. Men gillar det mesta i musikväg och det blir en lite annorlunda arbetsdag!

Skulle bara skriva en liten rad.

En liten uppdatering,

Äntligen kommit igång med arbetsrätten, är på sidan 47.. Hehe.

Följt mamma en bit till stationen, hon ska upp och hälsa på våra släktingar i Strömsund, Jämtland. De ska vara i Nordsjö mest och jag hade så gärna följt med, mysigare by finns det inte. Speciellt Kullen, hjärta på det. Hade varit roligt att får träffa Maria, Andreas, Carina, Tord, Siri, Aina, Harald och allihopa. Men tyvärr, inte denna gång. Tycker att mormor ska vara där med, så det ju inte längre tyvärr.

Ska försöka göra till s. 67, det var målet för idag.. Ska arbeta imorgon, 8 -24, jour 24 - 8 och morgon 8 - 10. Bra jag behöver pengar! Jobbar dubbelbemanning också 10 - 17, brukar gå lite snabbare då.

Såg filmen Hanna igår och en annan film som jag inte ens tänker nämna vid namn här för den var helt sjuk. Ärligt, sjukaste och äckligaste filmen jag någonsin sett, förstår varför den blivit förbjuden i Norge och har en åldersgräns på 18. Skulle aldrig mer om jag så fick betalt se på skiten! Var helt upprörd. Hanna däremot var helt ok, jag gillar skådespelerskan. Har sett henne bl.a. i "Atonement", "The Way Back" och "Lovely Bones", tycker hon har så vackra ögon på något sätt.

hsifdhlf-aehjwdovpjhejrp

Dagens i land problem. När jag lagt ner en evighet på mina naglar och sen blir de ändå fucked up. För de torkar aldrig!?!? Skulle kunna ha sönder något idag.

22 juli,

Har följt nyheterna sedan i eftermiddags, tycker det är så otäckt. På något sätt har jag börjat ta till mig det här med döden mer än förut. Förut var jag avskärmad från allt som hände på nyheterna, nu gråter fast det inte är jag som har drabbats. Mina tankar går de till dem som idag miste sina liv. Till dem som trodde att de vaknat upp till en vanlig dag utan att veta att det skulle bli deras sista. Livet är så skört, jag tänker på deras föräldrar och anhöriga som under flera år har sett sina barn växa upp till individer och älskat dem under varje steg av deras väg. Alla dessa år av medgångar, motgångar, drömmar, strävan, kärlek och allt det som utgör livet. Allt detta kan någon bara släcka på ett ögonblick utan att vi har något att säga till om. Allt det dessa personer ville göra men kanske aldrig hann eller fick möjlighet till.

Jag hatar det, jag hatar det så starkt! Samtidigt rapporteras det varje dag om hungerskatastrofer och små barn som inte ens får chansen att växa upp till vuxna individer. Om det hade varit våra barn hade vi låtit det fortgå, hade vi sett på såhär? Eller hade vi lagt alla våra resurser, kosta vad det kosta vill på att hjälpa dessa barn och människor. När ska vi börja se världen som en enhet och att allt liv är värdefullt? Oavsett om det är i Somalia, Sverige, USA, Norge ja vart som.

Jag brukar ibland fundera över vad min sista tanke kommer vara och en dag, kanske fortare än jag tror, får jag svaret på det. Kanske är döden det enda som är rättvist i världen, för en dag drabbar det oss alla. Men det är fortfarande orättvist att vissa inte hinner leva sina liv först.

Visst låter det lågstadienivå på detta inlägg, det är inget som behöver skrivas, vi vet det alla inom oss och när det skrivs ser det banalt och barnsligt ut. Av just den anledningen att det innehåller sanningar som vi alla vet om, det är redan sagt och tänkt. Men varför gör vi inte mer i sådant fall?

Uppsala,

Nyss hemkommen, nu har jag ett rum hos en medelålders trevlig dam för priset 3500 i månaden inklusive el och bredband. Jag vet hade hellre haft något eget eller ett korridorsrum. Men att överhuvudtaget ha tak över huvudet är stort. Bostadsbrist så det skriker om det. Ställde mig i en lägenhetskö där det var 5 - 20 års väntetid.. Säger en hel del. Vissa pendlar ifrån Stockholm varje dag, tar ca 40 min. Att jag ens fick möjligheten att välja mellan två relativt bra ställen är stort, det andra där jag skulle få sova i vardagsrummet låg på 4000 kr i månaden. Det här ligger nedanför slottet och botaniska trädgården, dvs. rätt nära centrum och relativt nära till economicum.

Åt lite i Uppsala efteråt och vandrade omkring en kort stund, det var så mysigt! Tycker det är spännande med alla nationer, gick förbi Gotlands nation. Har ännu inte sett Östgöta nation, men det ska tydligen vara en av de större. Sett byggnaden på bild, såg lite ut som vår teaterbyggnad i Linköping.

Imorgon ska jag städa här hemma, titta efter en resväska och börja läsa arbetsrätt.

Roadtrip,

Hej, snart åker vi till Uppsala för att titta på ett fett övervärderat rum i en tvåa! Iiiieh, önska mig lycka till. Ska ta en dusch och försöka att kamma till mig. Har jobbat natt, så kom hem precis exakt för fem minuter sedan, fick gå lite tidigare.

Comfort zone,

Varför känns allt så skrämmande helt plötsligt. Kom hem till min mysiga lägenhet och insåg att just nu älskar jag något enormt. Den är perfekt storlek, läge, fräsch, mysig och framförallt den känns som ett hem, mitt hem. Dit jag kan komma hem efter jobbet, slänga mig i sängen, zappa på tv:n, ta en dusch, filosofera. Framförallt bara få vara mig själv, utan att någon annan lägger sig i. Jag trivs här.. Även fast jag visste att det var tillfälligt, så har de här månaderna på ett sätt varit några av de lugnaste månaderna i mitt liv, ingen turbulens.

Har sökt lägenheter, andrahand, inneboende, studentrum ja allt ni kan tänka er idag och det är inte lätt att hitta något. Trycket är högt och i Uppsala är svårt att få tag i något. De svar jag har fått, känns inte heller så trevliga. Jag är inte kräsen, på något sätt. Kanske överkänslig ja, men när någon först verkar trevlig och sedan går från dr jekyll till mr hyde och säger alla möjliga äckliga saker. Det är då man ska slänga på luren, be dem dra åt helvete, jag vet, men så fungerar inte jag, jag blir chockad och sedan börjar jag gråta. Bra Sara, starkt.

Är lite sur på mig själv. Just nu känns allt tryggt och mysigt i min etta, jag hoppas jag känner samma om några månader. Hoppas jag har CSN med.. dvs. fixar arbetsrätten innan kursstart, annars ryker sparpengarna under höstterminen och kommer att ha dubbelhyror framtill oktober. Allt är lite rörigt i mitt huvud just nu.. Det får det inte vara, för all fokus måste ligga på den här kursen. Annars är det ruta ett igen.

Bara tvungen att skriva av mig. Men någon sa till mig "att allt fixar sig" och eftersom jag tror så starkt på allt det den personen säger, så tror jag även på det!

Magiskt,

Precis sett den sista Harry Potter filmen, vemodigt att det är slut. Väldigt bra, gillade den! Fast är inte så förtjust i 3D. Var och fikade med Michelle idag på Espresso House, haha, hon sa något som jag tror stämmer in på många som läst Harry Potter böckerna.. Att när man var en sisådär elva, tolv år ville man så otroligt gärna få det där brevet från Hogwarts. Stämmer, ellerhur!

Smakade för första gången Espresso House's jordgubbs och björnbärssmoothie, smakade lite banan? Klurigt.

Tränat idag med, Body Combat, skön känsla.

Dags att sova kanske, antar att imorgon måste jag ta tag i allt, på riktigt..

Godnatt!

I'm her and she's me,

Igår skulle jag och Belinda ta det lugnt, det var tanken. Vi gjorde en egen komponerad sallad, med advokado, sharonfrukt och lite allt möjligt vi tyckte var gott i och räksmörgåsar med skagenröra till. Belinda gjorde strawberry daiquiris och ja sen blev det att gå ut ändå. Cyklade hem till mig, snyft min fina lägenhet. Så sorgligt... Mötte upp Tiffany (lady in red) utanför, vid Santinis och sedan gick vi till Charken. Väl där träffade jag Tilly, glädje!
Sov hos Belinda, vaknade vid ett någongång, först nu jag orkade ta mig hemåt. Åt choklad i sängen, tack och lov skippade jag att dricka cola. Känner mig extremt, onyttig och otränad.

Imorgon ska vi träna Bodycombat och jag ska träffa någon jag inte träffat på evigheter, Michelle.

Är lite glad, för har ett halvår kvar av mitt gymkort och kan förmodligen använda det på ett gym i Uppsala med, Kraftkällan heter det. Såg rätt fräscht ut på bilderna, hoppas det ligger relativt centralt, ingen koll på geografin där uppe.

Saker som måste göras;

- Plugga inför tentan i arbetsrätt, så jag får mina 7,5 p och CSN
- Säga upp mitt bredband hos Com Hem
- Adressändring
- Säga upp mig på jobbet..
- Få in de få möbler och saker jag har hos Mamma eller Pappa
- Forsätta mitt sökande efter ett mer permanent boende
- Köpa en ny lagbok
- Studielitteratur
- Flyttstäda

Lagboken, kostade på internet 1995 :- i bokhandeln 2295:-. När jag köpte min förra gången låg den på 800 - 900 :-, brukar inte de sjunka i pris under hösten?

Är obeskrivligt nervös, panik, ångest alla de ord ni kan komma på. Jag måste sätta den här kursen i höst, känns som att pressen är enorm. Vill bara sätta igång, få det gjort.

100 % från hjärtat,

Idag har jag ringt mamma, pappa och Mathilda och berättat nyheten. Efter det gick djungeltrummorna och farmor och farfar ringde för att gratulera. Jag grät, igen. Ska säga upp lägenheten nu, hade precis börjat känna mig hemmastadd. Jag har även pratat med CSN och jag måste göra tentan i arbetsrätt oavsett för att få fortsatt studiemedel. Så nu sadlar jag helt om och lägger undan böckerna i matematik och religion. Istället står arbetsrätt på menyn.

Ska försöka tala ur mitt hjärta i det här inlägget.

Jag vill inte förvilla någon, jag har inte kommit in på juristutbildningen. Jag har dock kommit in på en kurs i Uppsala som ifall jag som lägst klarar ett G på, gör att jag kan påbörja andra terminen på juristprogrammet i Uppsala till vinterintagningen. Jag är självklart nervös som jag vet inte vad. Det här är allt jag någonsin önskat och drömt om, att få en av de åtråvärda platserna var något som jag inte ens trodde var möjligt. Jag har räknat bort det helt ur kalkulationen. När jag såg antagningsbeskedet där det stod antagen, visste jag inte vad jag skulle göra, skratta eller gråta? Hur jag lyckats bli en av de lyckliga 28 som ges denna chans av flera hundratals är för mig ett mysterium. Jag ska nu försöka att ge varje litet uns av mig själv i att klara det här. Min mamma säger att jag måste tro på mig själv. Vi är väl alla rädda för att inte klara saker och ting antar jag?

För mig har den här våren känts så oviss, jag gav upp all trygghet jag kände i att studera. Tog ett studieuppehåll och började läsa upp kurser. För jag ville så gärna in på juristlinjen. Jag är kanske inte den mest självsäkra personen i alla lägen. Utan tänker alltid att alla andra kan göra saker bättre och att jag inte räcker till. Jämför mig hela tiden och när jag inte gör något som jag känner att jag är på väg dit jag vill, sätter jag en stor press på mig själv. Jag försöker gömma allting, men under ytan finns det mer än jag vill visa. Allt går så långt tillbaka, så jag vet inte själv varför jag blev såhär. Varför jag inte kan tycka att jag är vacker eller bra i något.

Jag började söka jobb där någon gång i februari och hade flyttat hemifrån strax innan studieuppehållet. Med andra ord jag behövde ett jobb och det snabbt. Jag fick på MQ och tyckte det var riktigt roligt att får hålla på med kläder. Men det var inte tillräckligt för att få ihop till hyran, så jag sökte mig vidare och fick börja hos Svensk Personlig Assistans. För mig var det helt nytt, jag hade aldrig jobbat med något liknande innan. Den första tiden var tuff, det kändes som jag inte riktigt visste vad jag gett mig in på eller om jag vara kapabel att klara av det. Men jag måste säga idag att jag är tacksam för den upplevelsen. Jag har mött en mängd nya fantastiska människor och fått så många nya erfarenheter som jag inte skulle vilja vara utan. Som jag vill ta med mig för alltid och komma ihåg! Vilka otroligt genuina och fantastiska människor det finns därute. Så många fler sidor av livet det finns än det jag sett och varit med om.

Ja så nu står jag här och ska så snart som den 22 Augusti förmodligen påbörja min kurs i Uppsala. Jag har ställt mig i tre bostadsköer, men har tack och lov Kimia som är så snäll och sagt att jag får sova hos henne ett tag. Det skulle kännas skönt att säga att jag är inne, men det är jag inte. Det ligger arbete framför mig och jag har en känsla av att det kommer bli en höst fylld av undran och ibland lite ångest. Det är en chansning, så snälla hoppas för mig!

Ibland vill du saker så mycket att det gör ont.

Ett stort tack, för att detta händer. Ett stort tack för den här chansen, snälla låt det här gå vägen nu!!

Stan,

Nu har jag träffat Tilda en snabbis, vi gick på stan och jag köpte ett linne på Vila med jättelåg rygg som hänger ner. Tyvärr så tycker jag den ser lite ut som ett tält framifrån, så nu är jag i valet och kvalet. Köpte en fin kofta med för 149 kr på Cubus rea. Alltid bra att ha och slänga över sig när det är lite kyligt.

Träffade Belinda efter det, gick runt lite på stan. Ska fika med henne och Tiffany senare ikväll och jag ska få låna Belindas svarta långklänning.

GREAT!

Ärligt jag ser sliten ut som få, duschen nästa.

My sweetest downfall,

Har gjort mitt årliga fall på Platå, tyckte det var längesen sist, så igår drog jag till med en. Landade fint på knäna i trappan vid ingången. Såg väldigt dramatiskt ut måste jag säga. Jag hade så kul, så det gjorde inget, hihi. Hittade Belindas mobil med strax efter, så måste se allt från ett grodperspektiv för att göra sånt förstår ni.

Skyller fortfarande på skorna, jäkla spänne. Ibland önskar jag att jag hade haft lite mer skinn på näsan så jag vågat säga till ordentligt i skoaffären.. De ville "fixa" skon så skickade den till en skomakare som satte dit kardborrband och en hälla under flärpen. Fick sedan höra att det var nu omöjligt att den åkte upp. Den åkte upp! Varför använder jag dom ens. Ett kardborrband på min fina sko, snyft. Syns iallafall inte.

Haha fast hade riktigt roligt, var på Mockas uteservering först och sen Platååå. Är inte så förtjust i Platååå, men det var kul ändååå. Shakade till och med lite.

Behöver promenad, massa vatten, frukost och söömn. Saknar någon med, rätt mycket.

A thousand endings,

Hemma igen, har hunnit en hel del under veckan. Bl.a. träffat Tilda och hennes sommarhäst Isak. Jag ska få rida nästa vecka! Längtar som bara den. Smakade Tildas goda kaka, kan säga såhär det är bland det godaste och därav farligaste jag ätit i mitt liv. Kladdkakebotten, hur kan det gå fel någonstans?! Ska träffa henne imorgon igen!

Träffat Kimia och badat i Hjulsbrobadet. Gjorde goda smoothies på jordgubbar, passionsfrukt och apelsin. Kimia som tagit bilden, så lånar den lite från henne för ögonblicket. Vi mötte upp Becca i stan och fikade på George.

Sen har jag varit ute på landet med finast. Vi har badat, grillat och igår fick jag prova att slå några golfbollar på Vesterby. Var ju svårt, men roligt. Solade så gott det gick, lite mulet idag. Brände mig på näsan och fick lite solsting.

Köpt ett nytt lipgloss från Maybeline på Kicks, nagelbandstång och orangepinne. Ska försöka få till det här nu, trixigt. Sprang in på Bokia och köpte ett rutigt block, där det stod don't be square. Ska jag vara nu, för nu jäklar ska det räknas matematik här. Köpte även smultronvin med smak av gelehallon, ska akta mig så jag inte gör om förra sommarens tabbe. "Jag får inte spilla det här vinet på mig nu, för det går inte att få bort". I samma ögonblick spiller jag ner min vita linneklänning, fail.

Precis ätit, kaos här hemma, på riktigt. Borde sätta igång och få något gjort för ska träffa Belinda snart.

Kimia tog ett fint foto på vår smoothies.

My favorite movie,

I could watch you for a lifetime You’re my favourite movie
A thousand endings You mean everything to me
I never know what’s comin’ Forever fascinated
Hope you don’t stop runnin’ To me ‘cause I’ll always be waiting

You are A cinema I could watch you forever
Action Thriller I could watch you forever
You are A Cinema A Hollywood treasure
Love you Just the way you are

A Cinema A Cinema A Cinema
A Cinema A Cinema A Cinema


RSS 2.0