Little by little,

Borde börja läsa tolkning och tillämpning, typ nu. Borde börja städa undan lite. Borde göra en hel del...

Träffade Michelle efter föreläsningen, vi gick först till Jontes stuga för hon skulle lämna in sina böcker till bokbytardagen. Vilken kö, tog tid och sen började det regna och där stod jag utanför och väntade och väntade, haha. Var jättekul att träffa henne. Vi var hungriga så beslöt oss för att skippa fikan och köra på något mer matigt, dvs. pizza. Inte speciellt nyttigt eller hälsosamt. Tog iallafall en barnpizza och ingen läsk och den var så god, helt klart värt det! Jag tar alltid samma.. tråkig jag är, men sedan upptäckte vi att det gjorde Michelle med, så vi är två cappricosa flickor sedan barnsben.

Köpte några nya matlådor på hemköp i lila. Tänkte köpa rosa, men nu fick det bli lila, lite beslutsångest. Men de matchar mina bunkar som är nedpackade hemma i Linköping. Köpte tre rätt små att ha sallad i och två djupa till min spenatsoppa. Köpte ingredienser till soppan med för har inte riktigt tagit tag i den ännu, rätt fullt i min fryslåda för tillfället. & sedan köpte jag några få godisbitar, valde noggrant ut mina favvisar. Jag älskar gräddnougat och provade en chokladnougat bit med idag.

Nu är jag hemma och sitter i min säng och känner mig nöjd. Vet ni varför, jo för att även om det stundtals inte är så roligt att vara inneboende. Så har jag faktiskt hittat en riktig pärla i havet. Jag bor nära campusgymmet, jag bor i mittemellan alla min föreläsningsställen (här är det inte som i linköping där allt finns på ett ställe) och damen jag bor hos ifråga är riktigt bra. Jag har tvättmaskin och frys, vilket jag förstått inte är en självklarhet och ett stort rum med en dubbelsäng, skrivbord och garderob. Helt ok med andra ord.

Bästa av allt är att jag häromnatten låg och lyssnade efter ljud, var lite mörkrädd. & då kom jag att tänka på att man vet ju aldrig vem det är man flyttar in hos, tänk om personen kommer in med en kniv eller vad som helst när jag sover. Så behöver jag inte känna här, hoppas jag iallafall, haha. & efter de mail som fortfarande poppar in på min blocket annons, så är jag tacksam. Jag ville inte bo hos någon 55 årig äldre man.. eller någon kille som säljer sexleksaker. Usch jag mår fortfarande illa efter det samtalet. Kanske har jag ändå växt upp rätt skyddat, trodde inte folk kunde vara så, ja ni vet.

Första föreläsningen,

Nervös, men ska bli kul. Nu cyklar jag mot Biomedicinska, har gjort en handgjord liten karta. Som ser ut som en femårings verk. Förut frågade en tjej om vägen och jag tog fram min lilla karta och den här främlingen började asgarva. Alltså verkligen brast ut i ett stort asgarv. Haha den är så sjukt ful!

Träning, föreläsning och fika,

Hejhopp, tänkte köra Core idag vid 12.15. Har första föreläsningen idag vid 16.15 ute på Biomedicinska. Pirrigt och nervigt. Fick tips om att vara där tidigt för det ska vara ett enda virrvar av salar.

Ligger efter i allt det jag skulle göra, åh. Don't snooze.

Ikväll ska jag träffa Michelle och få köpa en bok av henne. Vi tänkte kanske ta en fika, nu när vi ändå ses, fun. Finns jättemånga mysiga fik här, spanade lite på dem igår när jag var på stan.

Campus 1477,

Nu har jag registrerat mig för en prova på vecka på Campus 1477. Ska försöka ringa imorgon och frysa mitt kort i Linköping, för jag har förstått att jag aldrig kommer ta mig till deras gym här, det ligger för långt bort. Campus 1477 ligger väldigt nära, tar några få minuter med cykeln. Hoppas hoppas att jag kan frysa det, skulle bli ledsen annars. Tänkte köpa ett 4 månaders kort här i sådant fall, ligger på 1650 sek.

Deras lokaler var väldigt fräscha och det finns ett stort utbud av pass. Finns klättervägg och ljusrum för vintern. Idag provade jag aerobics. På fredag har de street och det tänker jag definitivt gå på ifall jag inte har lektion eller föreläsning då, måste kika.

Varit nere på stan med och köpt kalender och Clinique nattkräm.

Scary dolls...


Look at a day when you are supremely satisfied at the end. It's not a day when you lounge around doing nothing; it's when you've had everything to do and you've done it.

Nur har jag handlat tre papperskassar fyllda med mat. Cyklade dit, en mil sammanlagt fram och tillbaka. Cyklade genom stan, förbi stationen med mina två stor kassar på vardera sidan av styret och en kasse där bak som jag höll fast med en hand och en väska över axeln. Fy skämdes ihjäl, haha. Min cykel är en herrcykel och jag når inte ner till marken och den har en j*vla stång mellan benen och ingen fungerande handbroms. Balansövning. I backen upp mot Carolina gick jag, pust.

Helt klart värt det, köpte massvis och det blev så billigt jämfört med om jag köpt det här. Köpte kryddor, lax, 1 kg färs, frukt, grönsaker, frukostgrejer, torrvaror och massvis mera. Är supernöjd att jag fick allt det för strax under 400 kr. Tänk här i den här lilla affären betalde jag en hel hundring och fick knappt någonting.

Som ni hör så börjar jag komma in i den här fattiga studentjargongen. Men CSN blir ju aldrig klart och jag ska verkligen lyckas äta ordentligt och bra, det är mitt mål. Hur ska jag annars hinna och orka? Nej min slarviga sida som inte planerar måste få ett slut.

Så nu har jag två köttfärslimpor i ugnen, damen jag bor hos visade hur jag skulle göra. Det var väldigt lätt, hade även i paprika och champinjoner. Hennes dotter brukade ha i det när hon bodde hemma och jag tyckte det lät gott. Till limpan ska jag ha kokt potatis, rårörda lingon och ärtor. Två limpor räcker till hur många lunchlådor som helst. Speciellt ifall jag har mycket grönsaker vid sidan om på tallriken.

Imorgon tänkte jag göra spenatsoppa och frysa in. Det är perfekt kvällsmat! Spenat är billigt och fullt med nyttigheter i. Sedan är det bara att ha i två kokta ägghalvor. Dessutom är det en av mina favoriträtter tillsammans med nässelsoppa.

Jag är så jäkla nöjd med mig själv just nu! Räkningar betalda, handlat, gjort matlådor, dammsugit, städat, plockat upp det sista. Imorgon blir det att förbereda mig inför måndagen. Måste köpa en kalender imorgon!


Tears are words the heart can't express,

Håller på att ladda ner avsnitt 1 - 5 på True Blood, season 4. Har upptäckt hur svårt det kan vara att sysselsätta sig en fredagskväll utan tv och i en ny stad, ifall du inte vill festa dvs. Ifall vi ville fick vi följa med ut med våra faddrar ikväll och äta vad som skulle vara den godaste hamburgetallriken på en av nationerna. Kan även göra en rättelse här från Kimia; Det heter SNERIKES nation, haha.

Jag ska inte ha några mer hamburgare! Ställde mig på vågen idag och blev inte glad. Nu finns det säkert en hel del personer som skulle tycka att det inte är något jag ska oroa mig för. Men det handlar om att känna sig bekväm i sig själv och det göra inte jag just nu. Har ärligt inte vägt såhär mycket sedan början av gymnasiet.

Så imorgon tänker jag hoppa sista reccedagen, fast det är avslutning. Dels för jag är mätt och glad på recceveckan. Det har varit jättekul! Men även för att jag tänker köra bodyjam på kraftkällan. Önskar jag hade mitt kort på campusgymmet, bor väldigt nära. Men såhär får det bli, enligt kartan är det 5,6 km till det gym där mitt linköpings kort gäller. Dvs. det ligger på andra sidan stan, så kommer få träning både dit och på vägen hem.

När jag ändå är i farten tänker jag köpa en rejäl matkasse på några av de stora mataffärerna som ligger ditåt. Här finns det bara små närköp och de är inte billiga. Sedan ska jag försöka göra storkok och frysa in. Vill äta bra mat från och med nu. God mat som innehåller alla näring som behövs. Snart börjar allvaret och jag kan inte fortsätta såhär då.

To do list; - Träna - Handla - Matlådor - Dammsuga - Fixa så mitt Pay Ex konto kickar igång igen - Ringa mitt gamla jobb - Fixa mitt studentinlogg - Bet. Telia - Gå igenom kompendier och litteratur översiktligt inför måndag


Petter, godis, block och pennor! hurra,

Idag hälsades alla nya studenter välkomna! Först hade vi öppet hus, gick omkring och fick olika foldrar. Överallt bjöds det på godis, damn. Plockade lite försynt några bitar i början, sedan rullade det bara på. Fick lite pennor, block, vaskrensare och annat tjofs. Gratis är bra, nytt motto! Petter höll tal och hälsade oss välkomna, han berättade att han läst konsthistoria på Uppsala universitet en gång i tiden.

Byggnaden var så fin och aulan om det ens går att kalla den för det var väldigt vacker.


Ventilera,

Idag har vi haft uppdragsdag, dvs. vi fick en lista med olika saker som skulle genomföras. Lunchade på en salladsbar som hade allt mellan himmel och jord, alltså inte bara sallad. Jag åt sushi och wok.

Längtar faktiskt till på måndag och den första föreläsningen. Vill få in rutiner igen, jag önskar att mitt liv var välstrukturerat med träning, bra kost och plugg. Just nu får jag panik på mig själv. Orkar inte fungera som en människa, alls.

Ikväll ska vi först till Jontes stuga och sedan till Snärke, dvs. Södermanlands och Närkes nation. Tydligen är det där och på Stocken (Sthlms nation) som det ska vara mest livat och dit de flesta jurister och ekonomer går. Ärligt och jag känner mig som partypooper nummer 1. Jag önskar jag bara kunde vara hemma och sova, samtidigt vill jag vara med hela veckan.

Imorgon har jag bokat tid hos studievägledaren, vi ska se om det går att tillgodoräkna kurser från det jag läst tidigare. Förutom det har jag inplanerat att ligga i sängen hela dagen och sova samt städa och plocka upp min packning, för det har jag inte gjort fast jag varit här i snart en vecka.

Recceveckan,

Det går i ett nu så hinner knappt skriva några rader! Men gör det ändå. Jag är med i team kungahuset och igår hade vi massvis med stationer, spex och dylikt. Efter det gick vi allihopa med i sambatåget, mäktig känsla med tanke på att vi runt 300 personer reccar från juristprogrammet och juridik II. Efter det festade vi på Göteborgs nation och hade även ett uppträdande inför de andra grupperna till låten "the queen"? People take abow show me that you love me I am Iam Iam, ja och så vidare. Har haft jättekul och vi kom etta av de tio lagen!

Idag har vi haft ännu mer stationer och blivit kletiga och leriga och jag vet inte allt. Just nu är jag bokstavligt talat utpumpad. Ska ses vid halvsju igen för att förfesta i ekonomicum parken och sedan drar vi vidare mot ÖG, där jag nu kan säga att jag är en stolt medlem! Kändes självklart att gå med i östgöta nation, de har finast byggnad det går inte att komma ifrån. Ser ungefär ut som teaterhuset i linköping, stort gult och gammalt. Med en riktigt pampig festsal och rum med läderfåtöljer, gamla tavlor och massvis, böcker och en stor tvådelad trappa. Så fint! Ska fika och plugga där är planerat när jag inte sitter på Carolina Revivia som även det är pampigt om något. Gillar gamla byggnader. Som sagt ikväll blir det ÖG! Jag måste in i duschen nu, tvätta håret har inte hunnit göra det sedan i söndags! Blir äcklad av mig själv.

Visst ja, vi skulle även visa upp en talang... HM, finns numera på film på facebook när jag gör bort mig mer än måttligt. Vill radera detta ur mitt minne och gå vidare snarast!

Greetings from Uppsala!

Har haft lösen på min blogg ett tag, jag vet inte varför. Bara kändes bra så och följde den känslan. En liten uppdatering, gick väldigt bra på arbetsrättstentan. Så nu kan jag äntligen stryka ett streck över det orosmomentet. Det är klart och jag fick det betyg jag ville, lite stolt här.

I Söndags jobbade jag mitt sista arbetspass. Sedan gick det i ett, packade under stress och flyttstädade det sista. Kom upp hit till Uppsala vid åttatiden på kvällen. Drömde hela natten att jag försov mig till registreringen och förlorade min plats. Jag var där 10.00 en och en halv timme för tidigt, ha. Fördrev tiden på stan, köpte all kurslitteratur för terminen. Fick sedan höra att de hade bokbytardagar nästa vecka.. dvs. billigt!

Träffade på ännu en ensam själ utanför registreringen så tänkte jag hookar med henne fort som fasiken. Bra idé! Helt plötsligt blev vi några till och snart var vi en liten grupp som gick och åt lunch tillsammans. Jag tog en räksallad i ett desperat försök att vara nyttig.

Den första föreläsningen hölls på ekonomicum, avtågade tillsammans från gamla torget. Regnet stod som spö i backen, dvs. dyngsur Sara. Försökte skydda mina böcker så gott det gick. Väl hemma i mitt rum stupade jag i säng och förutom ett litet besök på Coop som har hutlösa priser. Har jag stannat här och har spränghuvudvärk.

Det har varit en bra dag på alla sätt och vis. Är nog bara väldigt nervig av mig just nu. Jag har nog aldrig varit såhär nervös i mitt liv.

Imorgon börjar Recceveckan, ska ses kl 9.00 vid "Jontes Stuga". Sedan blir det nollning, hihi, jag är en nolla igen. Ska inskriva mig på östgöta nation tänkte jag med, självklart vill jag vara med där. Kanske norrlands med för de har bra stipendier tydligen.

Sen är det alla detaljer, vill ha ett inlogg till studentportalen, CSN, vart posten ska skickas osv.

Inte konstigt att jag har huvudvärk kanske.

Godnatt!

RSS 2.0