Happy new year,

Gott nytt år! Ska träffa Tilda nere vid Halong, hoppas hon ringer snart. 2011 på g, ojoj. Lyssnat på gamla favvislåtar hela dagen. Känner mig lite smått nostalgisk.
Hoppas ni får ett toppennyår!


Happy endings,

Som tradition har vi alltid sett Ivanhoe på nyårsdagen, inte för att den kanske är särskilt bra. Men det hör till. Funderar på att bryta den i år. Han väljer ändå alltid fel! & varje år fast jag sett den så många ggr sitter jag där & gråter. För det är så sorgligt, han vill ju vara med Rebecca också men det går inte. Lovar att jag kommer sitta där i år igen. & så när allt känns som hemskast kommer den där sista avslutningsrepliken, den när de säger att Ivanhoe & Rowena "lived happily ever after", men tillfogar det där lilla but. Jag vill ha lyckliga slut & ett sådant inkluderar inte ett but, heartbreaking.

Längesen jag mådde såhär. Har tillbringat större delen av dagen i sängen. Men känner mig rätt så nöjd i övrigt. Sovit första natten i lägenheten. Imorgon är det nyårsafton! Snart 2011.

Godnatt!


What do you do,

När du är sjuk & int har mycket till röst. Du köper lite choklad & ser på film. Sett "Hot tube time machine", "Repo man" och "Centurion". Igårkväll såg vi "Get him to the the greek". Fått ipren & hostmedicin också! Tack. :)


Na na na come on,

Får skriva ett lite snabbt inlägg. Igår var jag & hämtade nyckeln till lägenheten, dvs. jag har en lägenhet nu. Lite ofattbart när jag tänker på det. Kommer nog ta ett tag innan jag känner mig hemma & får ordning på allt. Är hemma hos pappa nu. Ska fixa mig lite snabbt, försöka plocka ordning i kaoset som spridit ut sig på mitt golv, försöka få tag på flyttkartonger mm.

Först & främst ska jag ta mig ner till stan, köpa mitt favorit rouge från Make up Store - Sugarpink, varit utan det alltför länge. Kanske köpa en nyårsklänning, sett en jag verkligen fastnat för & köpa min Marimekko skål för mitt presentkort jag fick i julklapp. Efter det ska jag jobba mellan 12 - 19.

Nya året ska firas in Sverker vis, hihi.

Have yourself a merry little christmas,

Hejsan! Lite dålig uppdatering, men det har varit storhelg nu, hehe. Julafton var mys med släkten hemma hos farmor & farfar. På juldagen firade jag jul med min mamma & hennes familj.

Hade strängt sagt till mig själv att jag inte skulle gå ut på juldagen, men slutade på NH ändå. Var jättekul, om än lite kallt i kön. Min & Tildas sista utgång tillsammans för ett bra tag framöver, sad but true. Tur att vi hade så kul! Inte lika kul när jag skulle hämta ut min jacka och upptäckte att min bricka var borta. Världens snällaste i garderoben så behövde inte vänta till sist utan fick leta fram den.

På annandagen var vi ute i Brokind hos min faster, farbror och kusiner. Vet inte riktigt varför vi kör två julbord med samma personer så tätt i rad, men det är en tradition och jag tycker om det massvis.

jobbat annandagen samt idag och ska göra det fram till nyår. Sedan blir det att börja titta på associationsrätten ordentligt.

Nu ska jag ta en varm dusch! & fixa här hemma lite. Kanske laddar jag upp lite julbilder med om jag hinner.

Say goodnight and go,

Ännu en dag med jobb! Imorgon blir det 9 - 19. & sedan är det julafton & juldagen, ledigt! Jag ska sova ut på juldagen, inget ska kunna rubba mig ur min skönhetssömn, haha inget, inget, inget.

All I want for christmas is you,


Last day and we just keep on running,

Lyssnar på x-mas songs. Kom precis hem! Sista seminarierna för 2010 är avklarade och jag har nästan en halv kandidatexamen i affärsjuridik. Efter seminarierna tog jag en snabb lunch och köpte boken i externredovisning för mina rabattkuponger som gick ut nu till jul.

Tog bussen ner till stan & jobbade mellan 13.30 - 19.00.

Köpte sedan sista julklappen. Ni får tänka på min studentbudget, den är tight. Enda gången det är bra att vara ensambarn, fast nej hade hellre haft en hel hög med syskon att köpa till, verkar så mysigt. Mamma får en ögonbrynspenna från Lancome, pappa en glaskaraff från Eva Solo, farmor och farfar en grytvante i silikon från Sagaform & till julklappsleken säger jag inte, ifall någon nyfiken kusin ramlar in på min blogg. Viktor var nämligen & hejade på mig idag, hemma från Luleå, äntligen!

Köpte något litet till mig själv med på H&M och min favorit hårinpacking.

Bästa överraskningen fick jag nog när jag kom hem ändå, ett presentkort på 450 kr i valfri butik från mitt förra jobb, Byggmax. Blev helt överlycklig! Tack, tack så hemskt mycket tack.


Hem söta hem,

Hem söta hem. Äntligen hemma, var så rysligt kallt ute. Gick & funderade på att emigrera. Jobbat idag 10 - 19. Köpt alla mina julklappar på jobbet, förutom den till mammi. Köpte en liten julklapp till mig själv med. Två kivik ljuslyktor i hallonrosa. Ville tända dem nu för att inviga dem. Men hittar inte tändstickorna. Damit, men de är väldigt fina.

Efter jobbet åkte jag ut till Sanna. Skrivit på hyreskontraktet för lägenheten nu! Kan inte förstå det själv, snart flyttar jag. Sanna hade gjort sitt rum så fint, verkligen perfekt. Sanna & Filip visade Johan Glans klipp, haha, funderar på att se de sista nu.

Efter det åkte jag hem med bussen. Fick panik när bussen åkte åt fel håll, haha, gråten satt ärligt talat i halsen. Var så jäkla kallt, jag var trött, inte ätit sen lunch & allt bara kändes fel. Pulsa hem genom snön, vägrade ens tänka tanken. Som tur var så hade bussen tagit fel håll av misstag så fick åka en sväng för att hitta någonstans att vända, inte mig emot som fick komma hem, om än lite senare.

Imorgon har jag Sem. 8 - 10, 10 - 12. Ska träffa gruppen lite innan & prata igenom det. Efter det bär det av till jobbet. Känns bra! Vilken tur jag hade som fick chansen att jobba i jul.

Snart är det julafton, kan inte förstå det själv. Tiden går för snabbt, den räcker inte till.


Reality is catchin' up with me,

Dags att sätta igång, somnade direkt när jag kom hem. Har druckit en kopp varmt te och ätit pepparkakor. Gjorde mig varmare och snällare, hehe, hoppas jag.

Kom igen nu Sara! Blir till Kanye West - Power.

I just needed time alone, with my own thoughts
Got treasures in my mind but couldn’t open up my own vault
My childlike creativity, purity and honesty
Is honestly being prodded by these grown thoughts

Reality is catchin’ up with me
Takin’ my inner child, I’m fighting for it, custody
With these responsibilities that they entrusted me
As I look down at my dia-mond-encrusted piece

The clock’s tickin’, I just count the hours
Stop trippin’, I’m trippin’ off the power
‘Til then, f-ck that, the World’s ours

And then they (Go)
And then they
And then they (Go)
And then they
And then they (Go)
And then they (21st century schizoid man)

In every beat of my heart there is a beat for you,

Igårkväll såg jag nog en av de bästa filmer jag sett, Benjamin Button. Så gripande, kunde inte sluta tänka på den idag på jobbet. Vill se den igen!

Jobbat 10 - 19 idag, var kul! Har dock fått väldigt ont i ryggen. Vet inte varför, så ikväll ska jag vila. Känner mig som en 80 - åring! Haha. Nej ärligt måste ligga ner. Ska jobba i helgen med! & har hittat två av min julklappar där, bra!

Från 1  - 2. Ska göra något att äta nu, ta en varm skön dusch, plocka iordning & sedan krypa ner och mysa under mitt täcke. Undrar om det går någon bra film ikväll? & om ni tycker det låter som en tråkig fredagkväll så säger min kropp att det är precis vad den vill just nu.

Började tänka på min mormor och hur mycket jag saknar henne, varje dag. ♥ Är så mycket jag vill berätta för dig & så mycket vi skulle ha gjort tillsammans.

"We're meant to lose the people we love. How else will we know how important they are?"

Min tanke, hoppas vi kommer på det innan.

"Benjamin: I was thinking how nothing last and what a shame that is.

Daisy: Some things last."

Min tanke, det stämmer alldeles för bra.


Loud,

Tog en tidigare buss idag för att träffa Madde och Emmorna i Baljan. Inget fika för mig, men en liten pratstund iallafall. Efter det hade vi föreläsning i I101. Tror det är min favoritsal, lyssnar så bra där.

Har 15 rättsfall att läsa inför seminariet! Efter en titt på uppgiften så känner jag att även den kommer att ta tid. Har börjat läsa det första nu ikväll. Får inspireras av One L som föreläsaren pratade om.

Det som känns skönt, om jag kan säga så, är att jag för första gången på länge känner att jag har full koll på alla datum. Min kalender har blivit mer använd nu än vad den blivit under det senaste året. Jag är väldigt glad för det, för känner mig mer planerad.

Imorgonkväll är det avslutning på dansen! Vi ska ha miniuppvisning till Rihannas complicated. Tycker verkligen om hennes senaste album.


Throw dirt on me and grow a wildflower,

Föreläsning mellan 15 - 17- Tror jag håller på att bli lite sjuk. Inget allvarligt så tänker ignorera det. Men känner mig lite frusen, tjock i huvudet och ont i halsen. Idag ska jag ta bussen, ska bli så skönt och varmt.

Kan inte sluta lyssna på No love - Eminem, Lil Wayne.

Ska fixa ngt att äta nu.


Från A till Ö

Idag har varit en dag full med saker att göra. Började kl 9.30 hemma hos kära farmor och farfar. Fika och frukost med släkten och ladda krafterna. Farmors kakor är nog bland det godaste som finns. Hon kan dock aldrig erkänna det själv, utan det är alltid något litet fel. Men hon behöver inte oroa sig vi tycker alla att de är godast i världen.

Efter det jobbade jag mellan 12 - 16, idag var lite lugnare än igår. Fortfarande mycket folk, men det är bara roligt att det finns saker att göra. Jag trivs så bra! Ärligt jag älskar det faktiskt, finns ingen som helst klump i magen.

Efter det åkte jag ut till Mathilda och hennes glöggfika. Trodde jag fått nog av kakor Men ja, Tilda, perfektionisten personifierad, hade plockat fram pepparkakor med ädelost och en mängd olika kakor. Mysigt med ljus och lugn musik, vi kom in på alla möjliga ämnen.

Nu blir det att hålla sig nyttig fram till julafton, då ska jag synda igen. Ska bli skönt att komma in i vanliga vanor igen.


Hej mitt vinterland,

Var så kul på jobbet idag! Även om mycket att göra. Alla är så snälla och trevliga och det gör att det känns extra roligt att gå dit.

Efter det var jag ute på Rejmyre Glasbruk och åt julbord med släkten. Det var långt att åka men riktigt mysigt.
Ett över hundra år gammalt gästgiveri med mysfaktor gånger hundra.

Nu är jag så trött så, tror jag stupar på fläcken. Peppar inför pepparkaksbaket imorgon och jobba lite till!


Böcker i mängder,

Idag har jag köpt kurslitteratur för 1800 kändes ju sådär. Men killen i akademibokhandeln tror jag tyckte lite synd om mig. Fick någon slags medlidsam blick och slängde med häftstiften jag tänkte köpa och två fina whitelines block. Blev genast lite gladare. & sen fick jag presentkort på 300 kr för de hade ett erbjudande om att vid köp för 500 gavs presentkort på 100 kr. Så antingen ska jag köpa julklappar för det. Eller så ska jag köpa den där övningsboken i externredovisning, så jag har senaste upplagan, inte bestämt mig än.

Får en grattis pocketbok med hemskickat från Adlibris- Fantomerna, svarade på företagsbarometern. Blir ett paket till mig eller julklappsleken kanske?

Försökte sedan mig på att läsa i Key, gick bra 33 sidor. Sedan hände det som alltid händer i Key. Någon bestämmer sig för att spela på pianot. Han var duktig, jätteduktig faktiskt. Men min koncentration var som bortblåst. Cyklade hem i kylan. Kom fram till att helvetet inte är varmt det är - 20 och består av is och snö, lovar.


Marimekko,

Jag har verkligen fastnat för den stora Marimekko skålen i hallon. ♥ Först tyckte jag den var ful & sedan tyckte jag att den var så ful att den blev snygg. Visst är det lite roligt. Mathilda har köpt en i transparent färg till sin mamma.

Har druckit varm choklad och myst i en alldeles för stor tröja. Funderar på att göra en kopp till!

Skrivit in allt i min kalender om vad som kommer hända de närmsta veckorna och fram till den 29 januari kommer det att bli tufft. Dear Santa, det jag önskar mig mest i julklapp är ny motivation och att den 21:e ordnar sig till det bästa så jag hinner fixa båda seminarierna och jobba.

Nu gäller det att ta sig i kragen Sara Kristin Olofsson! Om jag ska få dessa bitar att falla på plats.



Pepparkakor,

Läste nyligen lite i den första bloggen jag hade och insåg att till ca 75 % består den av allt annat än mitt liv. Tycker det är lite komiskt. Hade en blogg för att skriva om min vardag och funderingar och istället verkar jag ha använt den till något helt annat. Haha nu låter de här väldigt allvarligt. Vilket det inte är, snarare tvärtom. Jag skrattar istället, för jag vet att ex. i det där inlägget var jag rent ut sagt urförbannad. Är helt övertygad om att det är fler som gör samma sak. Istället för att ha en mystisk rubrik, innehåll och intygelser om hur oerhört fantastisk dagen varit. Hade det kanske räckt med ett kort; dra åt helvete. & sedan må så mycket bättre & kunna ha en bra dag. Jag var en sådan mes ibland! Är det fortfarande. Inte helt okej säger jag, vi ska inte köra med andra!

Ska jobba imorgon, sista provtillfället, 10 - 14. På lördag är min första riktiga arbetsdag! Efter det ska jag på julbord med min mamma och släkt.

På söndag inträffar årets höjdpunkt, haha, årliga pepparkaksbaket med stora tjocka släkten. Är så mysigt börjar kl 9.30 med fika, efter det gör vi julkorv, sedan knapriga  pepparkakor och nu pratar vi om ett stort bak med grytor fulla av pepparkaksdeg. Varje år gör jag massproduktion av runda pepparkakor för att reta min kära kusin, fast jag själv tycker dem är fula. Varje år uppkommer samma diskussion om en av formerna föreställer en katt eller en ekorre? & så får vi äta så mycket deg vi vill bara vi inte får ont! Jag & mina kusiner tog detta väldigt bokstavligt när vi var små. & hade små burkar som vi smusslade ner deg i & sedan satt vi på deras övervåning i en av deras garderober och åt pepparkaksdeg.

Nu kommer det tråkiga, jag kan inte vara med på pepparkaksbaket i år! För jag jobbar 12 - 16, får tänka på att det är OB när jag står där och slår in paket. Det roliga är att efter det ska jag på Mathildas glöggfika om den blir av. Min älskade, bästa och äldsta vän flyttar den 7:e jan till Hawaii. Vilket innebär att det faktiskt kommer vara ett hav emellan oss. Har inte förstått det än.. Kommer sakna dig så mycket, du är den syster jag aldrig fick. Som tur är så vet jag att vi kommer prata nästan varje dag ändå. & du slipper köpa dyra telefonkort som du gjorde när du var i USA, för nu har jag en dator och skype! Prisa skype.

Pepparkaksbaket är en lång tradition! Här är min pappa och hans syster Eva.

Forever - Chris Brown

Hej min kära blogg! Idag har varit en dag full med saker att göra & jag är inte klar än. Nu ska jag göra lite te, så mitt frusna lilla jag blir varm & glad. Ikväll var det meningen att jag skulle gå på "Jakten på den perfekta julstämningen", har inte bestämt mig än. Egentligen har jag inte tid, nej jag har inte tid. Men vill så oerhört gärna. Träffa Ida & tjejerna, titta på en rolig dansuppvisning & julmysa.

Men vet ni vad, det händer saker nu. Jag har fått ett nytt jobb & ja.. jag flyttaaar!! Känner mig lättad & ska bli spännande. Har inte riktigt smält det än. Men längtar något enormt.



Who says I can't get stoned

Hemma nu! Ska ta en skön härlig dusch tänkte jag säga. Men nej det ska jag inte, tvätta mitt hår däremot. Välbehövligt. Försöker dra ner på antal ggr jag duschar per dag, för det var tydligen inte bra alls. Jag fryser konstant så älskar att ta en varm dusch.

Det har hänt två saker. Jag är nervös, jag är supernervös. Vill verkligen med hela mitt hjärta att det här ska gå bra. Jag har lärt mig en viktig läxa det här året. Eller som en viss person sa, "Varje morgon går jag ut på min uppfart, tar av mig min låtsasryggsäck, öppnar bagageluckan, lägger i ryggsäcken och stänger. Mina grannar måste tro jag är mentalt rubbad eller åtminstone lätt sinnesförvirrad". Tror jag la till min egna ord i slutet där för att få till en dramatisk touch. Men det är faktiskt sant, jag är förvånad att jag inte förstått det tidigare. Jag måste lära mig att skilja på dessa två saker.

Jag känner mig väldigt lycklig just nu ikväll.


Who says I can't get stoned
Turn off the lights and the telephone
Me in my house alone
Who says I can't get stoned

Who says I can't be free
From all of the things that I used to be
Rewrite my history
Who says I can't be free

It's been a long night in New York City
It's been a long night in Baton Rouge
I don't remember you looking any better
But then again I don't remember you

Who says I can't get stoned
Call up a girl that I used to know
Fake love for an hour or so
Who says I can't get stoned

Who says I can't take time
Meet all the girls in the county line
Wait on fate to send a sign
Who says I can't take time

It's been a long night in New York City
It's been a long night in Austin too
I don't remember you looking any better
But then again I don't remember you

Who says I can't get stoned
Plan a trip to Japan alone
Doesn't matter if I even go
Who says I can't get stoned

It's been a long night in New York City
It's been a long time since 22
I don't remember you looking any better
But then again I don't remember you

RSS 2.0