Out the box outta line,

Ligger med fötterna upp i luften och filosoferar i min säng. Imorgon är dagen jag räknat ner till i flera månader. Känner mig förberedd och jag vet vad jag vill.

Är nervös, biljetten är bokad och tåget går 4.43 från Uppsala C. Tog ett så tidigt tåg som möjligt, så att jag inte villar bort mig och ifall tåget av någon händelse råkar bli försenat. Förutseende, inte likt tidsoptimisten i mig. Allt måste klaffa. Frågan är hur många böcker jag ska ha med mig på tåget. Tänkte att det är lika bra att utnyttja tiden.

En av de där dagarna,

Sitter på Dag Hammarskjölds biblioteket och förbereder mig inför sem. imorgon. Farligt att ha med sig datorn.. Pendlar mellan aftonbladet, expressen och favoritbloggarna. Bestämde mig igår för att ta bort min facebook, tyvärr måste jag nog ha kvar den ändå, fail. Vill ha tillgång till grupperna jag är med i.

Ska snart träna med Klarisraris på Sciene Park, aerobics toning. Gissar att det är som bodytoning fast aerobics istället för step. Vill komma igång med gymmet.. Fick extra pepp igår, så vill verkligen. Hade min "depp" kväll igår, haha. Tränade spinning på kvällen och sedan åkte jag direkt till ICA och köpte vanlijglass med jordgubbssylt i. Satte mig demonstrativt i min säng, tjurade och såg på Hollywoodfruar i brist på annat (Jag tycker inte ens om helvetet). Var bara så irriterad på mig själv och allt kändes mörkt och grått.

Blev lite nostalgisk i mitt gråa tillstånd och skickade ett sms till min pappa så han vet hur mycket jag tycker om honom, kom på att jag säger det så sällan. Han förtjänar att veta det. Kom och tänka på alla gånger han skjutsat mig fram och tillbaka till ridningen i ur och skur, ridlägren, karatetävlingarna, LASS, teatergruppen och ja alla de aktiviteter jag ville prova på. Kommer ihåg när jag ville börja med kulstötning.. Jag var en vandrade pinne utan antydan till någon som helst muskelmassa. Där stod jag och försökte stöta iväg min stenkula, till och med då var pappa där. 

Helt klart vi har haft våra meningsskiljaktigheter och ibland känns vi som två UFON från olika planeter inför varandra. Men när allt kommer omkring är vi kanske inte så olika som jag trott. Vi gillar att göra saker på vårt sätt, läslusar och envisa läs tjurskalliga som in i bomben. Kontentan av detta meningslösa ordbabbel, ni har säkerligen slutat läsa. Är att jag tycker väldigt mycket om dig pappa och det jag tycker om mest är att du alltid är så lugn och sansad. Det gör att jag kan stå för den sentimentala, överkänsliga och hyperventilerande delen av vår ytterst lilla familj.

Ska nog cykla hem nu, köpa ingredienser på ICA till min potatisgratäng jag tänkte göra ikväll. Behöver tvätta med. Vart tar tiden vägen. Önskar jag kunde stanna den så jag kunde vara dubbelt så effektiv och alla andra stod still tills jag var klar.

Konstigt humör jag är på idag. Vet inte vad det är med mig.

*Skjsfaejshf,

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO. Danspasset är fullbokat.

Crazy, stupid, love,

Wiie, igår var vi och åt buffé på Fugu. Fugu är en asiatisk restaurang i centrum med en stor blåsfisk på skylten. Tycker alltid att den där fisken ser lite smått fulsöt ut. I buffén fanns det även sushi, så föråt mig något. Bufféproblemet. Till efterrätt serverade de sirap, glass och friterad ananas.

Efter det gick vi till Carolina och kikade in deras utställning av Silverbibeln. Jag gick runt och gjorde wooow ljud till hur gamla vissa av böckerna var. UUU, AAA.. 

Sedan blev det bio, Crazy, stupid, love. Riktig må bra film, skrattade massvis. Tror jag har en crush på Ryan Gosling. The notebook, min absoluta favoritfilm och han eller hans karaktär i den filmen fastnade i mitt hjärta. Tyckte även att det var lite roligt att se att han spelat "Young Hercules", visste att jag kände igen honom. Ta bort skägget och sätt dit en pagefrisyr och voilá. Älskade den tv serien när jag var en liten, hur b den än är.


Flogstavrålet,

Jag har aldrig riktigt förstått innebörden av "flogstavrålet" förrän idag. Pratade med Michelle i telefon, som förresten har erbjudit mig att hyra hennes korridorsrum, iiieah. Ska kika på rummet på måndag. Under tiden vi pratar öppnar hon fönstret och jag får höra en massvis med skrik. Mer ett vrål faktiskt, haha. Tydligen är det tradition att studenter kl. 10 på kvällen går ut och skriker ut sin tentaångest. Känner med dem, vill med skrika. Jag kanske passar i flogsta?

Why must there be a secret me,

Igår höll vår reccegrupp tackmiddag på Stocken för våra faddrar. Maten fick tummen upp och trevligt sällskap. Ett väldigt bra tal hölls och även ett mindre bra.. Blev några shots och sedan att shaka lite på dansgolvet, haha. Hade trevligt, gick hem relativt tidigt. Förstår därav inte min huvudvärk nu.

Vill dansa street vid 16.00. SKa börja med mitt PM idag dock. Så känns som jag borde åka dit ögonblickligen. Försöka få mitt printkort att samarbeta och skriva ut lite sidor.

Drömde hemskaste drömmen, nervös inför fredag nästa vecka. Jag vill det här, fast det får inte bli som i drömmen, gosh.

Café Årummet,

Satt på Carolina mellan halvtio till halvtvå, började med seminarium 3 som vi har imorgon. Vår klass har startat en grupp, så har fått kontakt med några andra personer med samma PM ämne. Vi träffades därför vid tvåtiden på g:a torget. Fikade på Café Årummet och utbytte lite idéer. Jättemysigt café, första stället jag kommer ta min mamma till när hon hälsar på.

Gick till JB efter det och letade efter underlag till mitt PM. Hittade en del litteratur som nämnde ämnet och några förarbeten. Har "Maktutövningens normbundenhet - En konstitutionell analys", känns nervöst. Vi kan max få 16 p och dessa poäng får vi med oss till tentan. PM:et är uppdelat i tre delar och första delen ska vara inne på måndag. Får lite smått panik vid blotta tanken. Kom hem nyligen, ska äta och sedan får vi se hur mycket jag hinner med ikväll. Antar att seminariet imorgon bör prioriteras..

Åt förresten godaste amerikanska chokladkakan med glass till, hihi, skärpning men åhh så gott.


Tough luck,

Dansat, byggde på idag och fötterna rörde sig av bara farten. Fick konstanta skrattattacker för hade så jäkla kul. Adrenalinkick! Me like house, skulle vilja ha tips på riktigt bra house musik.

Nu har jag gjort en paj, den blev något bränd i kanten. Ska utgöra min matlåda. Tänkte prova göra en ny paj med morötter, rödbetor, chevreost och solrosfrön. Säsong för rödbetor nu, så de är riktigt billiga och den såg fantastiskt god ut.

Känner mig sönderstressad, men det är en annan historia, vill inte skriva varför. Blir lite för konkret för mitt huvud just nu. Sova snart, så jag kommer upp tidigt imorgonbitti.

Don't lose faith...

Jag mår utomordentligt illa, men det är ett bra? illamående. Gick loss på Willy's och storhandlade. Kort datum och två för en är mina favvisar. Så köpte jättegoda frallor, activa yoghurtar och massvis onödigt jox. Kände mig så belåten, över min något dyrare matkasse. För ifall jag levt en vecka till på min torftiga kost, hade jag inte varit lika glad.

Känner mig lagom stressad.. För har ett PM som ska lämnas in på måndag nästa vecka och jag har inte ens börjat. Ett seminarium imorgon och ett på torsdag. På torsdag ska alla till Stocken, så kan gissa hur nästa dag blir i plugghänseende och lör - sön är JB stängt lika med ingen tillgång till referenslitteratur. Jag måste med andra ord sätta fart. Fast seminariet imorgon känns det som jag kan. Ska till läkaren innan det.. Ser inte fram emot.

Har köpt Trind nagelförstärkare och ny hudlotion. Ska fixa med naglarna nu. Ikväll är jag för trött för att ta tag i någonting, var tidigt på Economicum imorse.

Home sweet home,

Hemma, gymmat med Klara på Science Park. Nu ska jag äta och sedan sätta fart.

Föreläsningen var helt ok, rätt kort dock. Gillade det inledande citatet från Dag Hammarskjölds dagbok; "To find something to live for, worth dying for." Kronprinsessan Victoria satt längst fram. Tyckte vi var lite kul, eftersom vi varit i reccegruppen "Kungahuset".


Peace, development and Human right,

Idag har jag inte varit så duktig som jag önskar..! Ska byta mysdressen mot kläder och bege mig mot universitetsaulan.

Ska lyssna på Jan Eliassons föreläsning - Peace, development and Human Right - The Indispensable Connection. Har sett affischen varje morgon när jag cyklat till föreläsningarna. Så tyckte när jag fick förslaget ifall jag vill följa med, att det lät intressant och förhoppningsvis givande.

Ska ta med mig träningskläder, åker till Campus direkt efter. Ikväll får jag ta igen det jag missat under dagen, måste bl.a. sammanfatta fem rättsfall och läsa vissa avsnitt i författning och utveckling och en kommentar till RF.

Duntäcke,

Måste köpa ett ordentligt duntäcke, hittade det här på Hemtex webbshop för 1995 kr, för dyrt. Kommer bli ett budgettäcke från IKEA, kan drömma lite. Såg så ofantligt skönt ut och beskrivningen lät som den talade till mig, haha.

Jag är oerhört lättfrusen, sommar som vinter. För ögonblicket har jag inget täcke utan sover med mitt påslakan. Håller på att hacka sönder mina tänder på nätterna, blir kallare och kallare för var dag som går. Måste prioritera ett täcke, hur tråkig utgift det än må vara.

Ett varmt duntäcke med yttertyg i mjukaste bomull fyllt med exklusivt gåsdun. Välj detta täcke om du är lite frusen av dig när du sover. Kryp ner och njut av ett riktigt fluffigt och varmt duntäcke. Tillsammans med ett mjukt påslakanset i satin sover du godast.

Duntäcke,

Måste köpa ett ordentligt duntäcke, hittade det här på Hemtex webbshop för 1995 kr, för dyrt. Kommer bli ett budgettäcke från IKEA, kan drömma lite. Såg så ofantligt skönt ut och beskrivningen lät som den talade till mig, haha.

Jag är oerhört lättfrusen, sommar som vinter. För ögonblicket har jag inget täcke utan sover med mitt påslakan. Håller på att hacka sönder mina tänder på nätterna, blir kallare och kallare för var dag som går. Måste prioritera ett täcke, hur tråkig utgift det än må vara.

Visst ser det gosigt ut?! Jag vill ha ett gosigt täcke att mysa ner mig under.

If you don't stand for something, you'll fall for anything,

Dålig uppdatering.. Men skriver för att få ur mig saker. Finns inget direkt syfte med den här bloggen. Den finns här för att hålla reda på mig själv, diffust uttryckt.

Idag har jag varit på Carolina, kom dit rätt sent, vid tolvtiden. Åt lunch där och läste inför seminarie två. Det är vår basgrupp som håller i det. Så vi ska vara extra förberedda. Har lagt upp en annan pluggstrategi nu. Har gett upp sträckläsning för att istället fördjupa mig i det aktuella ämnet vi håller på med nu. Kanske varvar med lite sträckläsning. Men jag vet att det här är bättre, jag har bara varit lite för lat för att göra det tidigare. Känns som jag fått mycket gjort idag. Även fast jag bara läst en liten del i kompendiet, så känns det som jag förstått innebörden. Fast det är konstigt med det där, för när jag vill sätta tummen på vad jag förstått, så försvinner det. Sedan när jag läser det, klickar det till igen. Så har en bit kvar.

Hade tänkt träna, men sista passet gick vid fyra. Tycker det är lite dåligt för att vara ärlig. Ett pass borde det åtminstone finnas på kvällen, även fast det är lördag. Speciellt när det är en så pass stor anläggning.

Igårkväll tillbringades hemma med popcorn och Sucker Punch, har även sett Colombiana. Riktiga girl power filmer. Tyckte nog mest om den sistnämnda. Sucker Punch var lite för mycket, jag gillade dock upplägget. Att försvinna in i sitt undermedvetna för att övervinna svåra saker. Att vi har allt det vi behöver för att nå dit vi vill i oss själva. Fast det faktum att jag pendlade mellan olika hemsidor och filmen kanske inte ger den ett så högt betyg. Funderade ibland på att snabbspola, sällan jag blir så uttråkad.

Visst ja, haha, vi åt våffelbuffé för andra dagen i rad igår på ÖG. Vet inte vad det är med de där våfflorna. Tror de lagt i något pulver. För vi går dit lite halvt vissna och när vi väl ätit kommer skrattattackerna.

Lämnade in mina high heels på omklackning i stan efteråt. För nästa vecka blir det tackmiddag för faddrarna med trerätters på Stocken. Jag är nog den enda i klassen som inte varit på Stocken (Sthlms nation) än. Trivs på ÖG hihi, mysnation med fika och våfflor. Har gått med i deras dansgrupp dekansen!


Våffelbuffé,

Har precis  gjort vegetarisk gryta och fryst in. Blir nog aldrig bra på att laga mat, keep trying. Även städat och tvättat en maskin tvätt, gäsp.

Idag åt vi lunch på ÖG, de har våffelbuffé på vardagarna. Ifall man är medlem kostar det 20 kr annars 30 kr och så får du äta hur många våfflor du vill! Med hallon och grädde till. Du gräddar dem själv. Det var mysigt, satt där med Klara, Clara och en Fiola. Roligt att lära känna lite nya personer i klassen.

The story of my life,



Everybody should be dancing to these sounds,

Är helt skakis i kroppen. Gjorde något jag egentligen inte får göra, köpte en Gainomax med smak av hallon. För den är så god! Skulle kunna dricka den som godis. Men det kanske inte direkt skulle vara så nyttigt. Säger att jag unnade mig den.

Bollywood var inte riktigt min grej. Inte bodypump heller för att vara ärlig, men jag tror det kan vara bra att jag går på mer än konditionspass. Ska börja gymma och sedan kanske ta något pump pass ibland.

Imorgon har jag & Klara bestämt att vi ska ses kvart i 9 utanför JB. Tror ni jag kan övervinna min morgontrötthet och faktiskt vara i tid för en gångs skull?! Ska luncha på ÖG sedan och prova deras sallad som jag nämnde i förra inlägget.

Ni vet den där känslan, när ni vill kunna spola tillbaka tiden några sekunder. Så kände jag idag, jag är klumpig, totalt socialt inkompetent. End of story.


Cause' there's always gonna be another mountain, I'm always gonna wanna make it move,

För att göra en kort sammanfattning av dagen. Vid 11 tiden befann jag mig på JB med Klara. Har ställt mig i bostadskö på ÖG och smakat på en av deras goda bullar, fikabiljetten kom till användning. Har upptäckt att ÖG serverar relativt billiga sallader 35 kr. Så ifall jag inte hinner fixa matlåda, är det kanske inte hela världen ifall jag köper en kyckling eller tonfisk sallad där någon gång ibland.

Nu ska jag snart iväg och prova Bollywood dans och sedan kör jag och Klara Pump it. Dvs. "översatt" bodypump med skivstänger.

Fick idag höra att jag är väldigt glad i sättet. Har aldrig själv uppfattat mig så. Kanske är jag det, känner mig rätt lycklig för tillfället. Även om livet allt eftersom har sina dippar.

Kan bara tillägga att om några timmar är det mycket möjligt att jag har en dipp. Det är så typiskt mig, önskar ibland jag kunde hitta ett mellanläge. Skulle vara mer harmoniskt på något sätt.


Den mätta dagen den är aldrig störst, den bästa dagen är en dag av törst,

Precis hemkommen, stupade ner i min sköna säng med min laptop framför mig. Gick upp vid halvåtta. Precis som vanligt, tog det triljoner år innan jag väl befann mig på plats på JB, runt tiotiden. Med den gröna lampan, bänken och böckerna. Vid 11 hade vi basgruppsmöte på Snerike. Lunchade tillsammans, min sista matlåda gick upp i rök. Seminarium vid 14.15 - 16. Tyckte jag hängde med någorlunda.

Efter det gick jag en vända på stan. Köpte ögon make up remover, en djuprengörande ansiktsmask och en återfuktande, rosa skrubbhandskar, överstrykningspennor, färgpennor och flikar. Köpte några naturgodisbitar, ops. Var så trött vid det laget, min väska var så tung. Stapplade mig till Se & Synas, hämtade guccibågarna jag skulle få låna hem och prova.

Precis när jag var på väg hemåt, är en bit så att säga. Bestämde jag mig för att vända och köpa en flaska jordgubbsvin. Fast nu har jag ångrat mig, tänker inte följa med ut ikväll. Ska gå på danspasset vid sju istället och sedan renskriva seminarieanteckningarna. Kanske se en film kväll?

Vädret är ruggigt. Blåser och strilar ner ett tunt fint regn. Känns mer som fukt. Mina ögon faller snart ihop och jag känner mig ruskigt opepp till allt som innebär att jag måste lämna min säng och mitt täcke. Ska försöka dra mig upp och få på mig träningskläderna. Vet att jag kommer få det så kul när jag väl är på plats och dessutom ifall jag inte går får jag min sista varning från bokningssystemet, sedan får jag inte göra fler bokningar via datorn.

YES,

Okej megauppdatering här. Säg till mig att sluta hänga vid datorn! Fick precis min deposition på min förra lägenhet. Den satt så jäkla utomordentligt bra just nu. Har gjort en ansiktsmask och peelat lite väl hårt. Bränner lite i kinderna, hoppas det går över.

Never took no advice, not the foolish not the wise,

Nu får jag en varning för att jag inte avbokat passet i tid. Hade helt missat det här med varningssystemet. Efter tre varningar går det inte att boka pass via datorn på 90 dagar. Haha, kul när jag har ett terminskort.

Fick ett litet telefonsamtal från en söt tjej, hihi. Säger det den 30:e september och 10:e januari, längtar helt galet mycket!

I never took no advice
not the foolish not the wise
all the truth that I needed was right there in your smile
Every prophecy written of what's going to be
All beginnings and endings
they're about you and me

Mitt lilla predikament,

Hej, idag gick jag upp relativt tidigt. Haha, eller nej vem försöker jag lura. Jag gick upp kl nio. Sedan gjorde jag mig i ordning i min egen långsamma takt. För alla er som inte vet, det är snigel varning på mig. Tog en dusch, valde omsorgsfullt ut mina kläder, sminkade mig och åt en rejäl frukost. När allt detta var gjort tänkte jag cykla till Carolina för att läsa. Precis lagom började det ösregna, rejält skyfall. Så stannade hemma, läste lite, kikade på datorn osv.

Vid ett gjorde jag lunch och vid tvåtiden befann jag mig slutligen på Carolina. Nu kommer det lilla predikamentet. Jag har seminarium imorgon, serious stuff. Jag har inte hunnit alls så långt som jag borde, även om jag faktiskt kan säga att jag snart läst 5 kapitel i Författning i utveckling. Så är 4 av dessa kapitel totalt inaktuella imorgon. Därav borde jag fixa lite kvällsmat och sedan sätta mig med näsan i böckerna.

Jag vill dock så gärna gå på Power Step ikväll. Skulle kört det passet med Klara. Nu verkar det som hon bangar för hon ska plugga, så kontentan blir. Ska jag göra samma? Jag vet vad träning innebär, först ska jag cykla dit, träna en timme, sedan hem, duscha, äta och sedan läsa. Troligt att det kommer hända. Antar att jag fick svaret redan här. Åh... Jag vill skaka loss till massvis med bra musik. Mest av allt ville jag bara ses, få lite skrattattacker och ha jäkligt kul.


I'm life Annie, and I'm biting you in the ass!

Har precis ätit kvällsmat. Idag har jag storhandlat på ICA Maxi. Fick åka med Cicki och hennes dotter som var på besök från Stockholm. Så skönt att få skjuts och slippa cykla den långa sträckan till Willy's. Passade på att köpa riktigt tunga saker. Mjölk, juice and stuff. Så nu är mina hyllor i kylskåpet fulla till max. Ska göra den vegetariska linsgrytan imorgon. Hoppas den blir bra, Kimia ifall du läser detta, jag köpte iallafall hälften ekologiskt! Be proud.

Sedan tränade jag aerobics tvåan. Skulle tränat bodytoning passet efteråt. Men kände nej, det fick räcka. Tränar imorgon istället, ass n' abs eller bodytoning. Är helt mjuk i kroppen. Var så j*vla kul, massvis med stegkombinationer till så bra musik. Har precis duschat och satt på tvättmaskinen. Ska sätta mig och läsa nu, fast ögonen fallar ihop. Jag behöver kaffe, det dumma är att jag blir som en speedad kanin efteråt. Kanske även ska lyxa till det med en av mina avokados från min fullproppade kyl.

Såg förresten Bridesmades häromkvällen. Haha min favoritscen,"I'm life Annie, and I'm biting you in the ass!".


Misty watercolor memories, of the way we were,

Dags att sova, lika bra. Började läsa Hjalmar Söderbergs - Den allvarsamma leken. Tog mig 15 sidor sedan insåg jag att det enda jag vill göra är att sova. Ikväll är en sådan kväll jag tänker lite extra mycket och framförallt minns.

Jag har ett kort av min mormor på nattduksbordet. Jag gillar det kortet väldigt mycket. Det är från när hon var i min ålder och min morfar hade det i sin plånbok under större delen av sitt liv. Jag har en förstoring av det.

Saknar min mormor, var mycket hos henne när jag växte upp. Kommer ihåg hur jag brukade trycka näsan mot fönstret i hennes kök på kvällarna. Jag tyckte det var så fint upplyst utanför. Så brukade sitta där och titta ut och fundera. Klura och fundera, jag antar att jag aldrig har varit vad som vanligtvis kännetecknas som den "roliga" typen. Mer den eftertänksamma och utåt sett lugna. Fast inombords kan det finnas en känslostorm. Jag gillar att göra saker på mitt sätt, i min takt och efter mina premisser. Lite annorlunda och lite konstig, ja i sådant fall får jag vara det. Så länge jag själv trivs, jag tycker inte om att bli placerad i ett fack.

Jag kommer ihåg hennes gökur i hallen, som tickade fram och tillbaka. Än idag, tycker jag det ljudet är sövande och tryggt. Jag kommer ihåg att jag alltid brukade få chokladpudding och vaniljsås, fast det var en underlig kombination, så var det min favorit och det visste hon. När jag var liten och jag skulle sova, så sjöng vi alltid en sång tillsammans och så kramade hon alltid min hand. Jag kommer ihåg hur vi brukade ploppa blommorna i parken, lite svårt att förklara vad det är, men du har sönder en knopp på en speciell blomma och så låter det "plopp". Något annat jag starkt förknippar med min mormor är givetvis Nordsjö i Ångermanland.

Det finns så mycket att ta ur, från min minnesbank. Men det är konstigt, det är de små sakerna som stannar. Förstår inte hur en människa kan finnas i en stund och i nästa vara borta. Ibland går det så snabbt, att det tar ett tag innan vi förstår vad som verkligen hänt. Jag önskar att jag kunde få säga till min mormor att jag älskar henne, att jag verkligen uppskattar allt det hon gjort för mig och att jag i mitt hjärta hoppas att hon och morfar återigen är tillsammans och lyckliga. Ta vara på dem ni älskar!


Kulturnatten,

Hej, kände att jag behövde skriva en rad eller två. Det är så skönt att skriva av sig. Även om det jag skriver egentligen är så ointressant som det kan bli.

Idag gick jag upp tidigt och åkte till Carolina. Läste 10 sidor max. Cyklade hem för att äta lunch, upptäckte att jag är inne på sista matlådan, ajaj. Cyklade till slottet. Skulle försöka köpa biljetter till spökvandringen ikväll, de var slutsålda. Hade lyckats få med mig ett helt gäng, synd. Är Kulturnatten idag förstår ni, så hela Uppsala och även Stockholm är sjuder av aktiviteter i form av utställningar, teater, dans och dylikt.

Träffade Kimia och vi gick runt lite på stan och tog sedan en fika på ett mysigt konditori vid svandammen. Det var väldigt fint. Jag åt fransk chokladtårta och Kimia morotskaka. Smakade av varandras och kan säga att båda var himmelskt goda, men morotskakan snäppet vassare.

Cyklade hem och sedan var det meningen att jag skulle in till stan igen. Skulle träffa några tjejer från klassen och äta på Fugu. Fugu är en asiatisk restaurang med en buffé som påminner mycket om Chili's, dessert ingår. Jag är dock så trött att mina ögon rentav bränner. Ingen aning om varifrån denna trötthet kommer. Men är bokstavligt talat som kokt spagetti i kroppen, helt lelös.

Har bokat två pass imorgon, aerobics 45 min och bodytoning 75 min. Tror ni jag fixar båda? De är direkt efter varandra. Borde även cykla till Willy's och handla inför veckan. En mil fram och tillbaka samt megabacken från stan upp till Carolina som dödar vilka ben som helst. Ska göra en vegetarisk gryta som Kimia gett mig receptet på. Hoppas den blir bra. För min spenatsoppa blev råäcklig, smakade inte alls som pappas brukar göra. Ska läsa med, för att ta igen det jag förlorade idag. Så fullt ös medvetslös.

Svandammen

Att våga är att förlora fotfästet en liten stund, att inte våga är att förlora sig själv,

Vilken dag, roller coaster. Jag har precis pratat med damen som jag bor hos. Förklarade lite situationen. Det här med januari. Hon sa något väldigt bra och ärligt alla jag pratat med säger väldigt bra och kloka saker. Jag tar inte bara till mig dem.

Så kontentan, jag vet inte vad som händer efter januari, men vad som än händer, så är det något jag får hantera då. Jag ska inte skapa en situation innan det ens finns en situation, så att säga. Det spelar ingen roll vad andra tycker och tänker om mig. Jag ska inte döma mig själv för hårt. Jag är bra som jag är.

Så nu tänker vi på det väsentliga istället. Det är att läsa något som jag älskar, något som jag tycker är kul och verkligen vill hålla på med. Som en morot kan jag också tänka på den 30:e september och den 10:e januari, längtar.

Så nu pausar jag från blogg och dator, för att dämpa lite av de här känslorna som vuxit fram. Försöker njuta av min tid här och tänker på att jag lever bara en gång. Varför må dåligt? Jag gillar verkligen den här staden och jag har massvis att se fram emot. Det här är ett steg i resan genom mitt liv, jag vill tycka om varje ögonblick.


Gör j*vla fucking ont,

Jag är gråtfärdig och det är sällan jag blir det av smärta. Det brukar vara av andra orsaker. Men jag har så förbaskat ont. Varje dag efter lunchtid är det som att min mage drar ihop sig och krampaktigt vrids om. Det gör så ont. Försökt lista ut vad det är, för idag är det olidligt. Magkatarr, magsår, gluten? Jag vet inte.

Jag känner en stor press inombords så funderar just på det här med magsår. Det låter mysigt. Måste till läkaren om det här fortsätter. Visst jag är bra på att inbilla mig alla möjliga saker. Men ren och skär smärta har jag svårt att tro bara är en ren inbillning. Åh, vill försvinna i ett svart hål.

Vi har tjejkväll vid 19.00, spel och knytkalas med cookies and drinks. Har startat en sms grupp så plingar i mobilen hela tiden. Vill äta upp mina kakor nu för känner mig så ynklig. Samtidigt vill jag aldrig mer någonsin äta något. För orkar inte ha såhär ont. Vill verkligen gå.

You're sitting on my chest,

Jag har inte sovit bra inatt. Trodde jag skulle gör det, för var så trött. Det liksom kryper i kroppen och har inte kunnat ligga still. Har en teori om att det var för att jag bröt mitt kaffeförbud igår. Men jag drack ju inte på kvällen, så tänkte att det borde vara lugnt.

Känner mig lite ledsen med, men jaja.. Frukost nu.

All I wish for, is one moment in time, when i'm racing with destiny,

Idag känner jag mig tillfreds. Jag har använt min dag väl. Jag har stillat min oro genom att få saker gjort. Jag tycker att det jag läser är intressant och spännande. Men ibland svårt att förstå och därav svårt att behålla koncentrationen.

Jag har dansat ett helt fantastiskt danspass. Det var fullt av stämning och just i det ögonblicket kände jag mig väldigt lycklig och i nuet. Det är det jag älskar med dans. Det handlar inte om att vara duktig, det räcker med att du älskar och njuter av varje minut. Att släppa allt runtomkring dig för ett kort ögonblick och bara finnas.

Det var mitt break. Nu måste jag tänka på vilken röra det är i mitt rum. Att det finns en stor klädhög som måste tvättas. Att jag imorgon ska upp tidigt för att cykla till ekonomicum och plugga innan föreläsningen börjar vid tolv.

Sov gott nu allihopa, jag kommer att somna på noll och tre.

I broke my heart, fought every gain
To taste the sweet, I face the pain
I rise and fall, yet through it all
This much remains

I want one moment in time
When I'm more than I thought I could be
When all of my dreams are a heartbeat away
And the answers are all up to me
Give me one moment in time
When I'm racing with destiny
Then in that one moment of time
I will feel
I will feel eternity

Dance your ass off,

Lediga idag, jag och Klara har pluggat på Carolina. Känner att jag fått rätt mycket gjort. 30 sidor kvar i boken och även om jag inte kommer ihåg allt, så tror jag att jag fått en övergripande bild av innebörden. Vi började med lektionsuppgifterna lite lätt med.

Ska iväg och träna afro/house vid sju även det med Klara. Vi köpte vårt kort idag, ska bli kul. Vill röra mig, suttit still sedan halvtio imorse. Så måste äta lite lätt nu och sedan börja cykla mot gymmet.

Imorgon kanske jag ska på spelkväll och middag med några tjejer i klassen!

I want candy lalala,

Hey babes, idag har dagen gått fort som attan. Gick upp tidigt i ottan för att göra klart lektionsuppgifterna. Tyckte jag hittade det perfekta exemplet på analogislut, men det fallerade totalt. Eftersom det skulle vara ett och samma exempel för alla uppgifterna. Annars var det så bra, var sjukt nöjd med mig själv just i det ögonblicket, men icke.

Hade biblioteksövning mellan 10 - 11, matnyttigt. Fick leta upp lagar, proppar, tidsskrifter, böcker och dylikt. Jag har lärt mig att inte underskatta det här med att hänga med ordentligt på sådana här övningar. Gjorde det misstaget på LIU. Jag är nämligen en sådan som tänker; eh när det väl blir aktuellt tar jag reda på hur jag ska gå tillväga då. Lite dumt när de praktiskt taget lägger verktygen i händerna på oss. Har exempelvis kommit fram till att jag gillar Karnov väldigt mycket. Deras databas framförallt, så smidig.

Fixade även mitt inpasseringskort och kopplade det till mitt gamla Pay Ex konto, så nu jäklar har jag 37 kr att
skriva ut och printa för.

Basgruppsmöte 11 - 14.15. Först satt vi på Värmlands nation och sedan gick vi till G:a torget och värmde våra matlådor. Efter det Wayne's, provade deras kiwi och äpplesmoothie, no sugar only fruit. Hoppas jag fick en vitaminkick.

Lektion 2 mellan 14.15 - 16 och sedan satte jag mig på JB i ett försök att plugga gick sådär. Åkte hem stupade i säng i en halvtimme och nu försöker jag läsa.

Imorgon är vi lediga. Jag och Klara ska ses vid nio på Carolina och ha pluggdag.

Mitt problem då? Jag är konstant godissugen. Vi har en stor fet godisautomat utanför lektionssalen. Den är proppad med allt du kan tänka dig och det värsta DEN TAR KORT! Jag dör, stod i fem min idag och bara tittade längtansfullt. Sedan köpte jag en banan och risifrutti till mellis, typ gott.

Dance through the rooms of the house of your dreams, there's not much 'round here that's half as pretty as it seems, but it gets bigger and it gets better,

I got CSN, äntligen! Nu är det bara in med studieförsäkran. Känns hundra gånger tryggare nu. Ska bara göra de här sista tre uppgifterna och sedan blir det att krypa i säng. Känner mig skönt mör i kroppen fortfarande efter träningen.

MWAHHH

Why must we all conceal what we think and how we feel, why must there be a secret me

Tränat aerobics det var grymt kul. Finns olika nivåer här och det gillar jag. Det här var mellannivån, kändes mer som dans än aerobics och riktigt bra musik. Musiken är viktig, för ibland när det kommer riktigt gamla låtar känner jag mig inte lika peppad, jag vill ha nya som verkligen får igång en.

Känner att jag skulle vilja börja med maskinerna mer. Så tänkte att jag skulle boka en instruktör som kan visa mig. Jag vet inte riktigt hur maskinerna fungerar och alla ser så duktiga ut. Så känner mig lite lätt vilsen. Fast kommer nog huvudsakligen fortsätta med pass. Fast nu börjar studieångesten sätta igång lite smått, så kommer nog bli mindre och mindre ju närmre januari vi kommer.

Måste fixa inför lektionen imorgon nu och duscha. Gjorde bort mig riktigt ordentligt när jag cyklade in i en lyktstolpe förut. Rakt in, var jätteläskigt. Höll på att sms:a och så lyste solen rakt i ögonen och i mobilskärmen och sedan ser jag något stort i ögonvrån och jag hinner inte bromsa. Så blir världens smäll, aj. Jag bara skadar mig hela tiden, först min tå i Lisas cykel, fast då var jag onykter, nu kan jag inte ens skylla på det. Jag är bara klantig. Når ju inte ner till backen heller så kan ju inte sätta ner fötterna, så ramlade på stången självklart, ytterligare aj. Herrcyklar får tummen ner av mig.

Börjar känna prestationsångest. Alla är så ambitiösa, får lite smått panik. De verkligen engagerar sig i olika saker och ting även utöver studierna. Förstår inte hur de får tiden att räcka till. Samtidigt vet jag att de säkert utnyttjar den bättre än jag. Fick rådet att tro på mig själv. Det känns inte så lätt alla gånger. Vet ni att vissa river ut papper i böckerna på juridiska biblioteket för att andra inte ska kunna hitta material till sina PM och dylikt. Bibliotekarien visade oss förra veckan, jag trodde endast det var rykten! Så nu har jag panik över att jag inte ska hitta rätt böcker till mitt PM. Är ändå upp till 16 p av tentamen. Jag vill verkligen det här och allt hänger på vår tentamen i januari, det ger mig ångest. Vad gör jag annars? & en riktigt dum sak som jag tänker som egentligen borde vara helt irrelevant är; vad kommer andra att säga?

Hold on,

Nu lägger jag mig i sängen och för första gången kan jag sova i hela sängen, för nu är det inte fullt med utspridda papper. Har enbart haft ett litet hörn förut. Men nu är det clean! Satt in dem i olika pärmar och det känns bra.

Imorgon blir det plugg och träning, antingen aerobics eller bodytoning. Eller kanske till och med båda passen, för de är i samma sal och direkt efter varandra. Sista dagen på min prova på vecka och jag är redan hooked.

Sett 5:e avsnittet av Jersey Shore Season 4, när de är i italien! Påminde mig om att jag saknar min egna lilla snooks, tilda babe.

Her painted lips are moving now saying words I don't know,

Varit och storhandlat och fixat matlådor inför nästa vecka. På Kicks i stan köpte jag ett nytt lipgloss från MUS. Gillar starkt att det inte är något glitter i. Känns som ett läppbalsam med färg. Hade hoppas på att färgen skulle bli lite starkare än den blev när den väl var på läpparna. Men testar mig fram och när detta lipgloss är slut prövar jag en annan färg. Blir ett bra lipgloss att ha till vardags för gav fin lyster med lite lätt rosa ton. Färgen heter Moi.

Vet ni vad jag verkligen skulle vilja prova. En AHA behandling, det är en kemisk peeling som görs av en hudterapeut eller hudläkare. Tar bort det övre lagret av huden, så att det kommer fram ny och fräsch hud. Ska ge lyster, ta bort färgändringar och dylikt. Vill verkligen testa, men det är så pass starka kemikalier att jag undrar hur mitt ansikte skulle reagera och det är dyrt. Är inte direkt prio ett för mig som student. Men någon gång vill jag verkligen prova. Gick av en ren händelse förbi en klinik idag, när jag letade mig fram i stan, som utförde den här typen av hudbehandling.



Tired as hell,

Gått upp, kammat håret, duschat, ätit och gjort en lätt sminkning. Vad mer kan begäras av mig en dag som denna. Vill träna, men just nu ska min kropp få återhämta sig från alkohol, rehab. Studentlivet är galet på så sätt att det är som att vara omgiven av vandrande alkoholsvampar. Det hittas alltid en ursäkt till att ta sig ännu ett glas!? Sånghäften, skålar, tjuvskålar och så fortsätter det i all oändlighet. Ska inte dricka något på väldigt länge, haha. Bara synen eller lukten av ett glas, usch.

Så funderar på vad jag ska göra av min dag. Jag måste in till stan vare sig jag vill det eller inte. De stänger snart, så borde med andra ord börja cykla. Sedan kanske jag skulle fortsätta cykla till Willys när jag ändå är igång. Funderar på att göra ett nya matlådor idag, tacopaj kanske? Ska ändra om i mitt recept lite, så den blir lite mer nyttig. Mitt förråd av morötter, tomater och frukt är helt slut med.

Idag är det skärpning som gäller, nu har jag haft mitt roliga. Det är dags att get down to business så att säga, haha. Skärpning med allt. Ordning och reda, träna, läsa, strukturera, laga bra mat. Borde sätta internetförbud på mig själv, för att få mer gjort.

Guns N' Roses,


Reccegasquen,

Min tå, aj, snyft. Igår var så kul! Vi var på Vedala nation. Jag hade lite problem med att hitta en lämplig klänning, så ska införskaffa mig en fin coctailklänning som går nedanför knäet. Maten var kanske ingen höjdare, men det var trevligt iallafall. Menyn bestod av toast skagen, älgfärsbiff och äppelpaj. Sedan var det en himla massvis med dryck till det. Vin, öl, punsch och snaps och tillslut var jag helt vimmelkantig. Ingen mer punsch för mig. Lindahls advokatbyrå var där eftersom de sponsrat recceveckan. De gjorde vår super trouper dans på scen, haha, så roligt att se. Spexet gick ok, även om det kändes som vi hade mer roligt än publiken. Så tyvärr vann vi inte, men det var kul att vi ändå hade tagit oss till final. Sedan blev det dans dans och mer dans.

På väg hem åkte jag och en tjej som heter Lisa in i varandra med cyklarna, så hennes ram gick sönder och min tå gick sönder. Den ser inte fräsch ut någonstans.

Måste få i mig mat och vatten!

Eat me,


Savage Garden,


She's taking time making up the reasons
To justify all the hurt inside
Guess she knows from the smiles and the look in their eyes
Everyone's got a theory about the bitter one
They're saying, "Mama never loved her much"
And, "Daddy never keeps in touch
That's why she shies away from human affection"
But somewhere in a private place
She packs her bags for outer space
And now she's waiting for the right kind of pilot to come
And she'll say to him
She's sayin

I would fly to the moon and back if you be...
If you be my baby
I've got a ticket for a world where we, we belong
So would you be my baby?

She can't remember a time when she felt needed
If love was red then she was color blind
All her friends, well they've been trialed for treason
And crimes that were never defined
She's saying, "Love is like a barren place,
And reaching out for human faith
It's like a journey I just don't have a map for"
So baby's gonna take a dive and
Push the shift to overdrive
Send a signal that she's hanging
All her hopes on the stars
What a pleasant dream
She's saying

I would fly to the moon and back if you be...
If you be my baby
I've got a ticket for a world where we,we belong
So would you be my baby?

RSS 2.0